flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Постановочне судове засідання на тему булінгу

11 грудня 2019, 12:32

10 грудня 2019 року до Лозівського міськрайонного суду Харківської області завітали учні ЛНВК №10 «ЗНЗ-ДНЗ» для того, щоб прийняти участь у проведенні постановочного судового засіданню на тему: «Покарання за булінг» організованого за участю Первомайського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Напередодні початку постановочного судового засідання дітям розповіли про те, що таке булінг, яке покарання передбачене за вчинення даного правопорушення та про недавні зміни в законодавстві, які стосуються саме питання булінгу.

Постановочний судовий процес провів суддя Попов Олексій Григорович. Так як у справжньому судовому процесі так і в постановочному – було заслухано показання сторін – правопорушника, її матері, потерпілої вчительки та свідків, яких відігравали школярі.  

Також з дітьми поспілкувалися консультанти суду Ліцман А.Г. та Комісаренко Ю.С., які  розповіли їм про роботу суду, поспілкувалися із дітьми на тему їх обізнаності щодо своїх прав та обов’язків, віку з якого настає кримінальна та адміністративна відповідальність. Для того, щоб діти краще розуміли, що таке судовий процес та винесення судових рішень розповіли їм декілька прикладів, які розглядалися судом та стосувались покарання неповнолітніх.

Після цього діти завітали до канцелярії суду, архіву суду, кабінетів секретарів судового засідання та помічників суддів для того, щоб поспілкуватись з працівниками апарату суду та краще дізнатись про їх повсякденну працю. Діти проявили неабиякий інтерес до роботи суду. Вони задавали цікаві питання під час усього заходу.

Головної метою даного заходу було донести до дітей, що таке булінг та пояснити їм на яскравому прикладі постановочного судового засідання, що кожна їх дія несе велику відповідальність та може нести дуже неприємні наслідки. Вони це зрозуміли та одноголосно заявили, що ніколи не будуть так себе вести та ображати інших людей.

Суддя Попов Олексій Григорович подарував дітям шоколадну Феміду.