flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Можливе вимушене зупинення відправлення поштової кореспонденції, якою здійснюється повідомлення учасників справ про судові засідання (судових повісток) та роздруківки копій процесуальних документів.

08 липня 2020, 15:32

До уваги громадян!

 

На сьогодні склалась надзвичайно критична ситуація із забезпеченням відправлення правосуддя внаслідок відсутності належного фінансового забезпечення судів поточними видатками для здійснення судочинства у 2020 році.

Бюджетні призначення на зазначені цілі на початок поточного року передбачені в обсязі лише 444,7 млн грн, у той час, як касові видатки у 2019 році становили 1 159,9 млн гривень.

Враховуючи збільшення зазначеного обсягу видатків минулого року на коефіцієнт приросту розглянутих судових справ та індекс інфляції споживчих цін, мінімальна потреба поточних видатків на здійснення судочинства у 2020 році становитиме 1 276,3 млн гривень.

Відповідно дефіцит на забезпечення здійснення правосуддя на початок 2020 року складав 831,6 млн гривень.

З повідомленням прес-служби ДСА України (https://court.gov.ua/press/news/956360) фактично на сьогодні суди вже використали всі свої фінансові ресурси, передбачені Законом України "Про Державний бюджет України на 2020 рік" для придбання конвертів, марок, дисків відео та звукозапису, паперу, витратних матеріалів для оргтехніки, для оплати відповідних послуг, що забезпечують відправку поштової кореспонденції (відеоконференцзв’язок під час судового засідання, Інтернет, телефонію тощо).

Крім того, з початку 2020 року, до територіального управління Державної судової адміністрації України у Харківській області було направлено на заправку 26 картриджів, які до теперішнього часу до суду не повернулися.

Неодноразові звернення до ДСА України та ТУ ДСА України у Харківській області щодо якнайшвидшого вирішення питання з обслуговування комп’ютерної та офісної техніки (заправки картриджів) результатів не дали.

У зв’язку із зазначеним Лозівський міськрайонний суд Харківської області може вимушено зупинити відправлення поштової кореспонденції, якою здійснюється повідомлення учасників справ про судові засідання (судових повісток) та роздруківку копій процесуальних документів.

З метою своєчасного повідомлення про день та час судових засідань просимо використовувати альтернативні способи для отримання повісток, повідомлень та іншої інформації із суду, в тому числі процесуальних документів, а саме:

 

1) при зверненні до суду зазначати про всі відомі засоби зв’язку - офіційні адреси, адреси електронної пошти, номера телефонів власні та інших учасників судової справи;

2) при подачі документів до суду надавати письмову згоду на надсилання судової повістки у вигляді SMS-повідомлень, вказуючи свій номер мобільного телефону;

3) ознайомитись з датою призначення справи до розгляду на веб-сайті Лозівського міськрайонного суду Харківської області за посиланням "Списки справ призначених до розгляду";

4) отримувати процесуальні документи  електронною поштою;

5) телефонувати до єдиного контакт-центру судової влади України за номером 0-800-501-492(безкоштовно по всій території України);

 

Крім того, оскільки в суді встановлено особливий режим роботи через запровадження загальнонаціонального карантину, всі документи можливо направляти до суду електронною поштою через офіційну електронну адресу inbox@lzm.hr.court.gov.ua.

 

Просимо поставитись з розумінням в разі затримки направлення судом кореспонденції поштовим зв’язком.

 

У разі виникнення питань звертайтесь за телефоном: (05745) 2-23-02 Канцелярія