flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Лава примирення

19 липня 2013, 09:58

 У холі Лозівського міськрайонного суду Харківської області з'явилася незвичайна скульптурна композиція - "лава примирення". Вона символізує мирну місію суду - як місця переговорів і благополучного вирішення конфліктів. 

Поверхня лави у вигляді двох похилих площин, що сходяться до центру, змушує присівших на її краї скочуватися один до одного. Таким чином, на думку автора скульптури, сочинського художника і скульптора Петра Хрісанова, противники неминуче повинні опинитися поряд і примиритися.

Прототип "лави примирення" встановлено в м.Сочі в парку "Рів'єра". Там вона вважається місцем примирення посварених закоханих. Зі слів автора Петра Хрисанова «Задумуючи скульптуру, я не обмежував її сенс виключно примиренням закоханих. Лава примирення потрібна для людей, які перебувають у стані конфлікту і яким важко зробити крок назустріч один одному. До речі, слово "лава" сильніше асоціюється з судом - з лавою підсудних. Але лава примирення звучить набагато краще. Я б на вході в кожен суд таку скульптуру встановив!»

Лаву прикрашає вислів давньоримського історика і філософа Тіта Лівія: «Досягнутий мир краще і надійніше очікуваної перемоги».